Tribina - Četvrtkom popodne 2017.

Posted by CBS

 
Tribina - Četvrtkom popodne

20182017201620152014

Izaberite godinu arhive
Etička pitanja od značaja za razvoj lekova u pedijatriji i izazovi nove evropske regulative za klinička ispitivanja lekova kod dece

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 11. maja 2017. organizovao predavanje prof. dr Dušanke Krajnović (Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu), pod nazivom "Etička pitanja od značaja za razvoj lekova u pedijatriji i izazovi nove evropske regulative za klinička ispitivanja lekova kod dece". Tribinu je moderirao Miloš Nikolin.


Koncept retkosti i problemi dostupnosti lekova za retke bolesti


Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 4. maja 2017. organizovao predavanje spec. farm Jasmine Arsić, pod nazivom "Koncept retkosti i problemi dostupnosti lekova za retke bolesti". Tribinu je moderirao Andrija Šarenac.


Psihološke osnove nedemokratskog ponašanja
 

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 27. aprila 2017. organizovao predavanje prof. dr Žarka Trebješanina (redovnog profesora na Univerzitetu u Beogradu na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Filozofskom i Učiteljskom fakultetu), pod nazivom "Psihološke osnove nedemokratskog ponašanja". Tribinu je moderirao Andrija Šarenac.Etika u psihoterapiji - primum non nocere

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 20. aprila 2017. organizovao predavanje Bojane Pejušković, pod nazivom "Etika u psihoterapiji - primum non nocere". Tribinu je moderirao Vlada Terzić.


Estetska hirurgija i problem identiteta
 

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 13. aprila 2017. organizovao predavanje Ljiljane Malović, pod nazivom "Estetska hirurgija i problem identiteta". Tribinu je moderirao Dejan Pejović.Evolucionizam i kreacionizam

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 6. aprila 2017. organizovao predavanje Marije Reković, pod nazivom "Evolucionizam i kreacionizam". Tribinu je moderirala Aleksandra Janašković.


Etički, profesionalni, pravni i socijalni aspekti lekarske odgovornosti

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 30. marta 2017. organizovao predavanje dr Slobodana Savića, profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pod nazivom "Etički, profesionalni, pravni i socijalni aspekti lekarske odgovornosti". Tribinu je moderirala Jelena Tasić.


Radikalno produženje života

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 23. marta 2017. organizovao predavanje Danila Polića, pod nazivom "Radikalno produženje života". Tribinu je moderirao Andrija Šarenac.Da li bi Kant bio transhumanista
 

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 16. marta 2017. organizovao predavanje Stefana Mićića, pod nazivom "Da li bi Kant bio transhumanista". Tribinu je moderirao Dejan Pejović.


Osnovni bioetički problemi i značaj razumevanja poboljšanja

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 9. marta 2017. organizovao predavanje Dejana Pejovića, saradnika Centra za bioetičke studije, pod nazivom "Osnovni bioetički problemi i značaj razumevanja poboljšanja". Tribinu je moderirao Stefan Mićić.Kloniranje - uspešno poglavlje u istoriji bioetike?

Centar za bioetičke studije je u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 2. marta 2017. organizovao predavanje Ursele Bartečko (Ursela Barteczko), stažistkinje u Centru za bioetičke studije sa Univerziteta Bielefeld u Nemačkoj. Predavanje je imalo naziv "Kloniranje - uspešno poglavlje u istoriji bioetike?". Tribinu je moderirao Danilo Polić.