Janko Nešić (1985) je doktorirao 2015. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu braneći doktorsku tezu „Problem mentalne kauzalnosti: rešenje preko dispozicione teorije kauzalnosti“. Kao stipendista Univerziteta u Friburgu (Švajcarska) bio je gostujući istraživač na postdoktorskom nivou kod profesorke Martine Nida-Rumelin 2016. godine. Bio je gostujući istraživač i stipendista Evropske asocijacije za filozofiju nauke (EPSA) na Univerzitetu u Stokholmu 2019. godine. Iste godine osvojio je i nagradu za esej, koju dodeljuje Univerzitet u Oksfordu. U maju 2022. godine bio je u istraživačkoj poseti Odeljenju za psihijatriju Univerzitetske klinike u Hajdelbergu. Od 2020. do 2022. radio je kao istraživač na međunarodnom projektu Sciences of the Origin (Nauke o poreklu) koji se realizovao u okviru projekta New Horizons for Science and Religion in Central and Eastern Europe (uz podršku Instituta za nauku i religiju Ian Remzi pri Univerzitetu u Oksfordu), finasiran od strane Fondacije Džon Templton.  Polaznik je nekoliko letnjih škola (Central European University Summer School “Mind, Matter, and Consciousness”, Copenhagen Summer School in Phenomenology and Philosophy of Mind, CIFAR Neuroscience of Consciousness Winter School, Bochum Situated Cognition Spring School), objavio je više naučnih radova u značajnim nacionalnim i internacionalnim časopisima, i učestvovao na brojnim naučnim skupovima i imao saopštenja u zemlji i inostranstvu.

Oblasti naučnog interesovanja su filozofija duha, filozofija nauke i filozofija psihijatrije. Trenutno se bavi fenomenologijom socijalne kognicije i primenom savremenih tehnologija u saniranju i lečenju psihijatrijskih poremećaja.

Članstvo u profesionalnim organizacijama: British Society for Phenomenology (BSP), East European Network for Philosophy of Science (EENPS), Philosophy Of Science Around the Mediterranean (POND).

https://idn.org.rs/en/janko-nesic-2/

https://sciorigin.weebly.com/people.html

https://orcid.org/0000-0003-3897-5703

https://twitter.com/JankoNesic