Obaveštavamo vas da smo 1. februara. 2015. godine sklopili i potpisali više sporazuma o saradnji sa renomiranom naučnom institucijom Global Bioethics Initiative (GBI) sa sedištem u Njujorku. GBI se nalazi u sistemu Ujedinjenih nacija.
Članovi Global Bioethics Initiative su najpoznatija imena svetske bioetičke scene. U Savetodovnom odboru su i neki od naših pridruženih članova, poput James Hughesa i Petera Singera. Članovi su takođe Thomas Pogge i Art Caplan, kao i glumica Mia Farrow.
Potpisivanjem sporazuma između ostalog je u okviru Global Bioethics Initiative formirano i Predstavništvo Centra za bioetičke studije u čiji Upravni odbor je ušao veći broj značajnih članova GBI kao što su Charles Debrovner, M.D. (Predsednik Global Bioethics Initiative), Elizabeth Yuko, Ph.D., LL.M. (Center for Ethics Education, Fordham University), Marin Gillis, Ph.L., Ph.D. (Associate Professor, Florida International University), Inmaculada de Melo-Martín, Ph.D., M.S. (Professor of Medical Ethics, Cornell University).
Na čelu Predstavništva Centra za bioetičke studije u Global Bioethics Initiative je Izvršna direktorka GBI, Prof. dr Ana Lita.
Šaljemo vam vebsajt GBI na kome se izveštava o saradnji sa nama:
Link: http://globalbioethics.org/2015/02/gbi-announces-collaboration-with-the-center-for-the-study-of-bioethics-in-belgrade/

Zahvaljujući ovoj saradnji, otvorena je velika šansa za mlade istraživače i naučnike iz Srbije da učestvuju u budućim zajedničkim projektima. Jedan od njih je i aktuelna “Letnja škola bioetike u Njujorku”. Način apliciranja, uslovi i drugi detalji nalaze se na linku i u prilogu koji vam dostavljamo:
Link: http://summerschool.globalbioethics.org

LETNJA ŠKOLA BIOETIKE 2015. U NJUJORKU – POZIV