Centar za bioetičke studije je 10. marta 2015. godine obeležio uspešan period rada Svečanom akademijom uz prisustvo velikog broja istaknutih zvanica i gostiju.
Skup je otvorio rektor Univerziteta u Beograduprof. dr Vladimir Bumbaširević, osvrnuvši  se na značaj osnivanja i delovanja CBS-a kako u svetskim okvirima, tako u Srbiji. Ilustrovao je to radovima direktora CBS-a, prof. dr Vojina Rakića, i to u časopisima sa vrha Thomson Reuters liste, posebno onima u American Journal of  Bioethics (kako je naglasio Rektor, prvi časopis na Thomson Reuters listi iz oblasti etike) Journal of Medical Ethics (četvrti na Thomsom Reuters listi iz oblasti etike).
Izlaganja o većem broju publikacija Vojina Rakića tokom prethodnih godinu dana u Journal of Medical Ethics, American Journal of Bioethics Cambridge Quarterly of Health Care Ethics dali su i prof. dr Aleksandar Damjanović (Univerzitet u Beogradu, direktor Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Srbije) i prof. dr Elvio Baccarini (Univerzitet u Rijeci)Aleksandar Damjanović je rekao da je Vojin Rakić osnivač novog pravca u bioetici u oblasti “enhancementa” (poboljšanje). Elvio Baccarini je kazao da Vojin Rakić predstavlja nezaobilazno mesto za svakog ko želi ozbiljno da se bavi ovom oblašću filozofije. Njihova izlaganja su ispratile brojne medijske ekipe.
Skup je obeležilo i uručivanje zahvalnica ljudima koji su najzaslužniji za razvoj i rast Centra za bioetičke studijeprof.dr Vladimiru Bumbašireviću, prof. dr Milanu Ćirkoviću, prof. dr Aleksandru Damjanoviću, prof.dr Amiri Fazlagić, prof. dr Dušanki Krajnović, PhM Oliveri Z. Mijušković, dr Sonji Pavlović, prof. dr Milici Prostran, prof. dr Mirjani Rašević i dipl. ing Mirku Uroševiću.
Umetnički deo programa obeležio je Akademski hor Collegium Musicum.