Konferenciju ”Genome editing: biomedical and ethical perspectives” CBS je 20. i 21. avgusta organizovao sa Njujorškim univerzitetom i Hejstings centrom. Na ovoj konferenciji prezentacije su imali vodeći svetski stručnjaci iz oblasti bioetike. Uvodno predavanje održao je Artur Kaplan.

Skup je otvorio direktor Centra za bioetičke studije, Vojin Rakić. Nakon njegovog izlaganja, prisutne je pozdravila predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, ističući da je ponosna što su Centar za bioetičke studije i Srbija domaćini velikim svetskim stručnjacima i naučnicima. Otvaranju je prisustvovao i ministar zdravlja, Zlatibor Lončar. Odmah nakon pozdravnih govora usledila su predavanja koja su držali napoznatiji bioetičari i filozofi sveta, u više sala istovremeno.

PROGRAM KONFERENCIJE

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Konferenciju pod nazivom ”Emerging Technologies in Healthcare” Centar za bioetičke studije organizovao je sa Evropskim udruženjem za filozofiju medicine i zdravstvene zaštite. Konferenciji je prisustvovalo više od 100 ljudi, uglavnom filozofa, lekara i pravnika. Konferencija je otvorena pozdravnim govorima Vojina Rakića, direktora Centra za bioetičke studije, i Kristofera Rehman-Sutera, predsednika Evropskog udruženja za filozofiju medicine i zdravstvene zaštite, nakon čega je usledilo plenarno predavanje Nikolasa Ejgara. Predavanja su se održavala od 16. do 19. avgusta 2017. u sedam sala istovremeno.

PROGRAM KONFERENCIJE

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Ovi događaji obogaćeni su obilaskom Beograda i upoznavanjem učesnika sa znamenitostima i kulturom našeg glavnog grada.